Auto opkoper

Dat kan al binnen 2 uur, zonder gedoe

Bod ontvangen?

Gratis en vrijblijvend!
Foto's uploaden (max. 4 foto's)
Uitstekend
Gebaseerd op 75 recensies
Michael Heiremans
Michael Heiremans
Op tijd, correcte mensen. Snel tot akkoord
Glenn Van Boven
Glenn Van Boven
Stipte en correcte service
Verfaille Glen
Verfaille Glen
Loyaal / oprecht / vriendelijk / eerlijke prijs / efficiënt
glenn depoorter
glenn depoorter
Mannen die hun wereld kennen. Snelle reactie, kwamen de dag zelf nog kijken. Auto direct betaald, en mag deze nog gebruiken tot mijn nieuwe geleverd word. Een overeenkomst waar we beiden mee tevreden zijn. Bedankt mannen !!!
Koen Smekens
Koen Smekens
Correcte afspraken. Snelle service. Betrouwbaar en correcte betaling. Een aanrader.
philippe antara
philippe antara
Vandaag mijn auto verkocht aan Imex Cars, een eerlijke prijs gekregen. Heel leuke mensen om zaken mee te doen, vriendelijk en correct. Wil je je wagen verkopen, contacteer eerst Imex Cars, je komt zeker tot een akkoord. Bedankt aan Imex Cars voor de fijne afhandeling.
Jo Buyle
Jo Buyle
Heel vriendelijke mensen met bereidheid tot onderhandelen. Heel tevreden
Elisabeth Kustermans
Elisabeth Kustermans
Fantastische service, zeer professioneel en eerlijk. Absoluut aan te raden!
Lotte M
Lotte M
Vlotte afhandeling Vriendelijk Perfecte prijs en ruimte om te onderhandelen
Sander Van Hecke
Sander Van Hecke
Betreft de verkoop van mijn wagen, vriendelijke aankopers, da verkoop van mijn wagen was dan ook snel afgerond!

Auto opkoper gezocht? Zorgeloos verkoop en eerlijke prijs

Ben op zoek naar een betrouwbare auto opkoper in België? Dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel wordt alles verteld over auto opkopers: wat ze zijn, waarom u er een zou moeten zoeken, hoe u een betrouwbare kunt vinden en waarop te letten bij het kiezen van een auto opkoper. Ook geven we tips over hoe u uw auto veilig kunt verkopen aan een auto opkoper. Blijf lezen voor antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp. Laten we beginnen!

Wat is een auto opkoper?

Auto opkoper gezocht? Een auto opkoper is een professional die gespecialiseerd is in het inkopen van gebruikte auto’s. Ze bieden gratis verkoopdiensten aan en stellen een eerlijke prijs voor uw voertuig vast. Hun doel is om het proces van het verkopen van uw auto zo eenvoudig mogelijk te maken, zonder gedoe of extra kosten. U kunt snel en gemakkelijk een bod krijgen voor uw auto en deze verkopen aan de betrouwbare auto opkoper.​

Definitie van een auto opkoper

Wat zijn de criteria om een bedrijf als auto opkoper te classificeren? Een auto opkoper is een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het inkopen van gebruikte voertuigen. Ze bieden gratis taxaties en stellen eerlijke prijzen voor de verkoop van uw auto.

In tegenstelling tot reguliere autodealers, richt een auto opkoper zich specifiek op het inkopen van tweedehandsauto’s. Ze hebben vaak snelle en efficiënte verkoopprocessen en bieden directe betaling aan hun klanten.

Auto opkopers moeten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot de aankoop en verkoop van voertuigen, inclusief correcte afhandeling van papierwerk zoals documentatie en eventuele openstaande leningen of schulden verbonden aan het voertuig.

Kortom: Auto opkopers zorgen voor een snelle, efficiënte verkoop van uw tweedehandsauto zonder gedoe met papierwerk of lange wachttijden.

Waarom kiezen voor een auto opkoper?

Een auto opkoper zoeken biedt veel soorten voordelen. Ten eerste kunt u snel en gemakkelijk uw auto verkopen zonder gedoe. U hoeft geen advertenties te plaatsen of met potentiële kopers te onderhandelen. Daarnaast kunnen professionele auto opkopers u een eerlijke prijs bieden voor uw voertuig, gebaseerd op de marktwaarde en de staat van de auto. Hierdoor krijgt u een goede deal zonder dat u zelf veel tijd en moeite hoeft te investeren in het verkoopproces.

Als u overweegt om uw wagen weg te doen, is het zoeken naar een betrouwbare auto opkoper zeker de moeite waard! Niet alleen kunt u snel van uw wagen af zijn zonder al het gedoe van adverteren of onderhandelen met kopers, maar ook bent u verzekerd van een eerlijke prijs voor jouw voertuig. Professionele autodealers kennen namelijk als geen ander de waarde die hoort bij jouw type en merk wagen in combinatie met zijn huidige staat – daar pluk jij dus letterlijk én figuurlijk vruchten van!

Snel en gemakkelijk verkopen

Online aanmelden is de eerste stap naar een snelle en gemakkelijke verkoop van uw auto. Met slechts een paar klikken kunt u alle benodigde informatie verstrekken, zodat wij snel kunnen beginnen met het proces.

Na de aanmelding volgt er een snelle taxatie van uw auto. Onze experts bekijken grondig de staat en specificaties om tot een eerlijke prijs te komen. Zo weet u direct waar u aan toe bent.​

Bij ons ontvangt u niet alleen een eerlijke prijs voor uw auto, maar ook nog eens directe betaling bij verkoop. Geen gedoe met wachten op geld of onzekerheid over betalingen – alles wordt snel en transparant afgehandeld.

Verkopen was nog nooit zo eenvoudig!

Een eerlijke prijs

Professionele waardebepaling en transparante onderhandelingen zijn van essentieel belang bij het bepalen van een eerlijke prijs voor uw auto. Met behulp van geavanceerde evaluatietools en expertise in de marktwaarde, zorgen professionele auto opkopers ervoor dat u een realistisch bod ontvangt. Dit biedt gemoedsrust en vertrouwen tijdens het verkoopproces.

Een eerlijke prijs betekent ook dat deze marktconform is. Door grondig onderzoek te doen naar de huidige automarkttrends en -prijzen, kunnen gerenommeerde auto opkopers u de beste deal bieden. Dit voorkomt onnodige stress of teleurstelling bij het verkopen van uw auto.

Voeg daarbij de voordelen zoals gratis verkoop die veel professionele auto opkopers aanbieden, waardoor er geen extra kosten zijn verbonden aan het proces. Het vinden van een betrouwbare auto opkoper die garant staat voor professionele waardebepaling, transparante onderhandeling en een marktconforme prijs is dus cruciaal om uw autoverkoop probleemloos te laten verlopen.

Snel je auto verkocht in 4 stappen

Aan­melding

van uw voertuig online

Prijs­indicatie

Per telefoongesprek

Inspectie

op locatie direct een bod

Verkocht!

Direct geld op je rekening

Hoe vind u een betrouwbare auto opkoper?

Zoek online naar betrouwbare auto opkopers. Bekijk hun websites en lees reviews van andere klanten om een idee te krijgen van hun reputatie.

Vraag vrienden, familie en collega’s om aanbevelingen voor betrouwbare auto opkopers. Mensen die al ervaring hebben gehad met het verkopen van hun auto kunnen waardevolle inzichten delen. Vertrouwen is essentieel bij het verkopen van uw auto, dus neem de tijd om dit goed te onderzoeken.

Zoek online

Vergelijk verschillende auto opkopers om de beste deal te vinden. Lees beoordelingen en recensies van andere klanten om een beter inzicht te krijgen in hun diensten en reputatie. Bekijk de websites van auto opkopers en websites zoals autogids voor meer informatie over het verkoopproces en de prijzen die ze bieden.

Vraag om aanbevelingen

Vraag vrienden, familie of collega’s om suggesties. Zij kunnen waardevolle aanbevelingen doen voor betrouwbare auto opkopers. Raadpleeg online forums en community’s voor advies over betrouwbare auto opkopers. Hier vind u vaak nuttige informatie en ervaringen van andere mensen die hun auto hebben verkocht. Neem ook contact op met lokale autodealers voor mogelijke verwijzingen naar betrouwbare auto opkopers in jouw regio.

Controleer de betrouwbaarheid

Ga na of de auto opkoper een officiële vergunning heeft door de activiteiten van het bedrijf na te kijken op KBO public search. Kijk naar het aantal jaren ervaring in de branche en onderzoek eventuele juridische geschillen tegen de auto opkoper. Zo weet u zeker dat u te maken hebt met een betrouwbare partij die jouw auto eerlijk zal inkopen.

Waar let u op bij het kiezen van een auto opkoper?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een auto opkoper is transparantie. Zorg ervoor dat de opkoper duidelijk en eerlijk communiceert over het verkoopproces, inclusief eventuele kosten of bijkomende voorwaarden.

Daarnaast is het ook essentieel om te kijken naar de ervaring en reputatie van de auto opkoper. Kies voor een bedrijf met jarenlange ervaring in de branche en positieve beoordelingen van eerdere klanten.

Bij het selecteren van een auto opkoper moet u ook letten op de verkoopvoorwaarden. Controleer of ze flexibele betalingsmogelijkheden bieden en of er ruimte is voor onderhandeling over de prijs.

Tot slot, zorg dat u kiest voor een auto opkoper die uitstekende klantenservice biedt. Een goede communicatie tijdens het verkoopproces kan veel stress voorkomen en zorgt ervoor dat al jouw vragen snel worden beantwoord.

Transparantie

Gratis en vrijblijvende waardebepaling:

Als ervaren auto opkoper is een gratis en vrijblijvende waardebepaling van uw voertuig vanzelfsprekend. Zo weet  direct wat uw auto waard is zonder ergens aan vast te zitten.

Duidelijke communicatie over het verkoopproces:

 • Reken op een duidelijke communicatie gedurende het hele verkoopproces. Een goede auto opkoper dient u stap voor stap doorheen het proces te lootsen, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren en welke stappen er genomen worden.

 • Inzicht in hoe de prijs tot stand komt

 • Wanneer een opkoper een prijs biedt voor uw auto, dient hij ook inzicht te geven in hoe deze tot stand komt. Op die manier heeft u volledige transparantie en begrijpt u waarom de prijs zo bepaald is.

Hoe verkoopt u uw auto aan een auto opkoper?

Als u uw auto wilt verkopen aan een auto opkoper, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat u alle nodige documenten bij de hand hebt. Daarnaast is het slim om online verschillende auto opkopers te vergelijken en u bij meerdere aan te melden. Op die manier krijgt u een beter beeld van wat jouw auto waard is en kunt u een eerlijke prijs onderhandelen.

Bij het verkopen van uw auto aan een opkoper wordt de prijs vaak bepaald na een grondige beoordeling van de staat van de wagen. Door kritisch naar jouw eigen wagen te kijken, zorg jij ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan tijdens het onderhandelen over de prijs met potentiële kopers.

Voorbereiding

Maak een lijst van eventuele schade of mankementen:

 • Inspecteer de auto zorgvuldig op krassen, deuken en andere schade

 • Noteer alle gebreken die u tegenkomt

Verzamel alle nodige documenten, zoals het kentekenbewijs en onderhoudshistorie:

 • Zorg ervoor dat u het originele kentekenbewijs bij de hand hebt

 • Verzamel ook documentatie over eerdere reparaties en onderhoudsbeurten

Online aanmelden

Zoek online naar gerenommeerde auto opkopers. Vul het aanmeldformulier in en geef relevante informatie over uw auto. Upload duidelijke foto’s van zowel de binnen- als buitenkant van uw voertuig.

Beoordeling en prijsonderhandeling

Wanneer u een auto wilt verkopen aan een auto opkoper, is het belangrijk om de beoordeling en prijsonderhandeling zorgvuldig aan te pakken. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt:

 • Wacht op een reactie van de auto opkoper voor een beoordeling.

 • Ontvang vervolgens een vrijblijvende offerte gebaseerd op de door jou verstrekte informatie.

 • Evalueer en vergelijk verschillende offertes om tot een eerlijke prijs te komen.

Het nemen van deze stappen zal helpen bij het vinden van de juiste koper voor jouw auto en ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt.

Verkoop en betaling

Plan een afspraak met de gekozen auto opkoper voor inspectie en proefrit (indien nodig). Zorg ervoor dat u alle benodigde documentatie klaar heeft liggen om overgedragen te worden bij de verkoop. Ontvang vervolgens de betaling volgens de afgesproken methode, ofwel contant of via bankoverschrijving.

Veelgestelde vragen over auto opkopers​

Lees hieronder antwoorden op veelgestelde vragen over auto opkopers.

Wat is de beste tijd om mijn auto te verkopen?

Seizoensinvloeden op autoverkoop:

 • De lente en de zomer zijn over het algemeen populaire tijden om een auto te verkopen, omdat mensen vaak meer buitenactiviteiten plannen en bereid zijn om nieuwe voertuigen aan te schaffen.

 • In de winter kan de vraag naar auto’s afnemen, vanwege slechte weersomstandigheden en hoge kosten voor winterbanden.

Populaire tijden van het jaar voor autokopers:

 • Rond feestdagen zoals Kerstmis en Nieuwjaar kunnen er goede deals beschikbaar zijn, omdat veel dealers speciale kortingen aanbieden.

 • Ook aan het einde van elk kwartaal kunnen er gunstige prijzen worden gevonden, aangezien veel dealers doelen hebben die ze willen halen.

Invloed van economische factoren op verkoopprijzen:

 • Tijdens periodes met economische onzekerheid of recessie kan de vraag naar gebruikte auto’s toenemen.

Krijg ik een lagere prijs als mijn auto beschadigd is?

Schade heeft zeker invloed op de waarde van een auto. Potentiële kopers zijn minder geneigd om een beschadigde auto te kopen, omdat ze extra kosten voor reparatie moeten verwachten. Reparatiekosten spelen dan ook een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs van een beschadigde auto. Gelukkig zijn er opkopers die gespecialiseerd zijn in beschadigde voertuigen en bereid zijn deze tegen een eerlijke prijs over te nemen, zonder dat u zelf voor de reparaties hoeft te zorgen. Mogelijks kan een export auto opkoper uw auto aan het buitenland aanbieden. Bent u op zoek naar een opkoper voor auto’s met schade? Dan kunt u ook bij Imex Cars terecht.

Moet ik mijn auto laten keuren voordat ik hem verkoop?

Bij het verkopen aan een auto opkoper hoeft u uw auto niet te laten keuren voor verkoop. In het geval van het verkopen aan een particulier dient u uw auto wel te laten keuren.

Het belang van een technische keuring voor potentiële kopers:
Een technische keuring voordat u uw auto verkoopt, is van groot belang voor potentiële kopers. Het geeft hen vertrouwen in de staat van het voertuig en zorgt ervoor dat ze geen onverwachte reparatiekosten hebben na de aankoop.

‘Verkoopwaardige’ kenmerken en eventuele reparaties vereist:
Om uw auto verkoopbaar te maken, moet deze bepaalde ‘verkoopwaardige’ kenmerken hebben. Dit omvat een goede algemene staat, goed werkende onderdelen en geen grote schade. Indien er toch reparaties nodig zijn, zoals het vervangen van versleten banden of remmen, is het aanbevolen om deze uit te voeren voordat u de auto te koop aanbiedt.

Keuringsrapport als onderhandelingsinstrument:
Een keuringsrapport kan dienen als een krachtig onderhandelingsinstrument bij het verkopen van uw auto. Als de keuring positief is en er geen gebreken zijn geconstateerd, kunt u dit rapport gebruiken om potentiële kopers ervan te overtuigen dat uw prijs gerechtvaardigd is. Aan de andere kant kunnen eventuele gebreken in het rapport worden gebruikt door potentiële kopers om af te dingen op de prijs.

In welke regio's zijn auto opkopers actief?

Conclusie

Bij het verkopen van uw auto is het zoeken naar een betrouwbare auto opkoper essentieel. Een professionele en ervaren opkoper biedt gratis verkoopdiensten aan en zorgt voor een eerlijke prijs. Door met een betrouwbare auto opkoper samen te werken, kunt u snel en gemakkelijk uw auto verkopen zonder gedoe of zorgen over de prijs die u ontvangt.